[ KİNTSUGİ ] MERMERDE  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Yüzyıllar boyunca kırık seramikleri onarmak için kullanılan kıntsugi nın sanatı sürdürülebilirlik kavramında yeniden yorumlandı kırılan taşları atmak yerine onları değerlendirip yenden kullanıyoruz tüketimin çok olduğu bir dünyada tükettiklerimizden üretiyoruz.
Sürdürülebilirlik kavramı dünya kaynakları sınırlı olduğunu kabul eder ve söz konusu kaynakların aşırı kullanımının üstesinden gelmeyi amaçlar cevre bilincine sahip kurumların ortak çabalarıyla gelecek nesiller için bu kaynaklar korunabilir .biz massamermer olarak ürünlerimizde parça mermerleri birleştirerek hem doğaya saygı hemde işimize saygı gösteriyoruz.

Uygulama biçimleri

“Çatlak” metodu: Kırık parçalar altın görünümlü reçine kullanılarak birleştiriliyor. Parçalar fazla üst üste gelmeyecek şekilde ve herhangi bir ek parça kullanılmaksızın birleştiriliyor. Birleşim yerleri minimal oranda reçine kullanılarak (Kintsugi’de yapıştırıcı kullanılmıyor) tutturulurken, “damarlı” bir görünüm oluşması sağlanıyor.

“Parça” metodu: Kırılan objenin parçaları mevcut olmadığı durumlarda, eksik bölüm Makienaoshi tekniği gereği tamamıyla altın görünümlü reçine ile dolduruluyor.

“Ortak çağrı” metodu: Benzer görünümlü olduğu halde objenin kendiyle eşleşmeyen bir parça, eksik parçanın yerine kullanılarak patchwork, yani yama etkisi yaratılıyor. Onarım tamamen farklı parçalarla yapılıyor. Böylece eşsiz bir eser ortaya çıkıyor.